Vesirokkorokote pitäisi ottaa Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on tuonut esille, että vesirokkorokote otettaisiin Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan. Hänen mukaansa vesirokkorokote on kannattava investointi sillä se lisäisi lasten hyvinvointia sekä vähentäisi hoitokustannuksia ja vanhempien työssäpoissaoloja. Vesirokotetta on esitetty kansalliseen rokotusohjelmaan jo jonkin aikaa, mutta rahoituksen saamisessa on kuitenkin ollut haasteita.

– Rokottamisella voidaan estää tehokkaasti lapsen terveydentilaa heikentävien tautien tarttumista. Tämä on lasten, kansanterveyden ja kansantalouden etu. Hallituksen tulisi seuraavassa valtion talousarviossa päättää tätä koskevasta rahoituksesta, mikä olisi kokonaistaloudellisesti säästöä, Kurttila toteaa

Lapsiasiavaltuutetun mukaan vuonna 2013 arvioitiin, että vesirokkorokotteen liittäminen rokoteohjelmaan maksaisi 4,4 miljoonaa euroa vuodessa. Rokotteen käyttöönotto säästäisi kuitenkin hoitokustannuksissa noin kaksi miljoonaa ja vanhempien työpoissaolokustannuksissa noin 12 miljoonaa vuodessa, hän sanoo.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n laskelmien mukaan lasten vesirokkoa sairastetaan Suomessa arviolta 57 000 tapausta vuosittain.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.