Diabetesta sairastaville lapsille uusi peli hiilihydraattien laskentaan

Sen avulla diabetesta sairastavat lapset ja nuoret oppivat ruokien hiilihydraattien laskentaa.

HuimaHiilari on uusi mobiililaitteilla pelattava peli. Sen avulla diabetesta sairastavat lapset ja nuoret oppivat ruokien hiilihydraattien laskentaa. Peli sopii hyvin myös aikuisille ja terveydenhuollon ammattilaisille.

Testiryhmänä toimineet lapset ovat ottaneet pelin ilolla vastaan. Hiilihydraattien laskennan harjoittelu voi olla innostavaa, jopa koukuttavaa. Juuri diabetekseen sairastunut voi pelin avulla aloittaa harjoittelun, kokeneempi taas testata ja päivittää taitojaan.

HuimaHiilari on ensimmäinen Terveyskylä-verkkopalvelun tuottama peli. Sen sisältö on kehitetty Terveyskylän Lastentalon asiantuntijoiden ja HUSin ravitsemusterapiayksikön voimin. Tekninen toteutus on tehty oppilaitosyhteistyönä Metropolia Game Studion opiskelijoiden kanssa.

Sovellus toimii puhelimilla ja tableteilla, joissa on käyttöjärjestelmänä iOs (Apple) tai Android (esim. Samsung, Huawei, OnePlus). Pelin voi ladata AppStoresta ja Google Play-kaupasta.

Terveyskylä.fi on suomalaisten yliopistosairaaloiden yhdessä potilaiden kanssa kehitttämä erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kansalaisille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Vuoden 2018 lopulla taloja on avoinna noin 30.

Kommentoi

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.